Херо може да вкара 2 милиона в касата на Лудогорец днес

0

Двубоят срещу Истанбул Б може да вкара около 2 милиона лева в касата на Лудогорец, изчислява „Тема спорт“. Това ще стане, ако възпитаниците на Димитър Димитров постигнат резултат, който да ги класира в елиминационната фаза на Лига Европа догодина. Орлите могат да достигнат до 1/16-финалите и с равенство от сблъсъка с турците, което да им гарантира минимум второ място. За точка в групите се взимат 120 хиляди евро, а втората позиция в крайното подреждане е оценено на 300 хиляди евро. Тоест, клубът може да вземе 420 хиляди евро, като към тази сума ще се добави и бонус от 500 хиляди евро за достигането на пролетните сблъсъци (общо стават 920 хиляди евро).

При успех на Лудогорец обаче сумите нарастват. За победа разградчани ще заработят 360 хиляди евро, а може да финишират и първи в групата, за което премията е 600 хиляди евро, плюс допълнително 500 хиляди евро от достигането на 1/16-финалите. Тоест, при такъв развой те може да приберат само от този мач 1.460 млн. евро – близо 3 милиона лева.

Естествено, първо на ход са Димитър Димитров и неговите възпитаници. До момента тимът си спечели 3 милиона и 20 хиляди евро с влизането в групите на ЛЕ, а за набраните до момента 8 точки ще получи още 960 хиляди евро.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]