Историята с Верея е крайно несериозна

0
-
-

Играчите и треньорите във Верея не са си получили заработеното! Та това вече дори не е новина. На Илиан Илиев сигурно му става отегчително да повтаря едно и също. Явно обаче чашата на търпението е преляла, след като наставникът публично си позволи да постави срок за плащане, като анонсира интересна пресконференция преди мача с Левски, ако до петък ръководството не се издължи. Тази история е повече от унизителна и удря сериозно по имиджа на хората, които ръководят клуба.

„Надявам се тази седмица да има някакво раздвижване – ръководство да изплати обещаното. Ако това не се случи до петък, на пресконференцията за мача с Левски ще се кажат нещата и няма да повярват направо. Трябва да се кажат нещата. Мисля, че отборът си изпълнява отговорностите, трябва и ръководството да го направи“, бяха част от думите на Илиан Илиев след победата над Етър с 2:0 в понеделник.

Забавянията във Верея станаха практика и по никакъв начин не кореспондират със силното представяне на отбора през този и миналия сезон, когато проблемите отново бяха налице, но Томаш успя да удържи фронта. Сега същото прави и Илиев. Не е сериозно и е доста неуважително към играчи и треньори тази практика да продължава вече година. И през миналия, и през този сезон Верея се представя отлично на фона на финансовото положение в клуба. За сравнение Берое е с 5 милиона лева бюджет, а води само с точка на градския си съперник.

Да, на два пъти почетният президент Галин Михайлов случваше на треньори, но нито Александър Томаш, нито Илиан Илиев, а още по-малко играчите заслужават такова отношение. Като нямаш пари, какво правиш в елита!? Играй си по долните дивизии и това е. Хубаво си изградил база, кокетно стадионче, резултатите са страхотни, но в крайна сметка трябва и да се плаща. Ако не на фиксираната дата, то поне в някакви разумни срокове.

Играчите на два пъти – през май и август, бойкотираха тренировки заради неплатени заплати. Сега това пак е актуална тема.

Подобно положение имаше и с Локомотив Пловдив, но там Христо Крушарски успя да стабилизира нещата. Зле е положението и в Пирин Благоевград, но като ситуацията с Верея май няма никъде в Първа лига. А може би тук е ролята на футболния съюз.

Верея е в първата шестица, има цели 26 точки, а през май игра бараж за Лига Европа с Левски на „Герена“, който изгуби след рулетката на дузпите. Какво повече може да се иска като спортни резултати от този отбор… Но, както се казва, кучетата си лаят, керванът си върви. Дори и да се стигне до нов бойкот, заралии имат юноши, имат и дубъл в Трета лига. Все ще се избута сезонът с тях, а и системата е такава, че изпадащ директно няма. Да живеят баражите!

Източник: Росен Ангелов/ „Тема спорт“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]