Левски може и да вземе пари за Тунде, засилва го в Русия или Казахстан

0

Ръководството на Левски прави всичко възможно да намери нов отбор на Бабатунде Аденижи. Сините вече са ангажирали близки до клуба мениджъри, които са се заели със задачата да продадат нападателя, твърди „Тема спорт“. 22-годишният нигериец бе обявен за ненужен от Делио Роси в началото на септември. Тогава италианецът го отстрани от първия тим и го прати да се готви самостоятелно. С представянето си в контролите със Спортист Своге (7:0) и Локомотив София (3:0), в които отбеляза по 2 гола, Тунде успя да си върне доверието на специалиста. Роси го реабилитира и му даде възможност да тренира наравно с останалите, но Тунде използва удар под кръста. Таранът отказа да попадне в групата за изминалия мач с Витоша Бистрица, защото щял да напуска през зимата. Заради това си действие нигериецът е глобен.

Представители на сините вече са се свързали с руския елитен Уфа и са предложили услугите на Аденижи. Този тим се намира на шесто място в първенството. Интересното е, че в него вече има двама сънародници на Бабатунде – Фатай и Огбун, които също са нападатели.

Освен това от „Герена“ вече са провели сондажи и с казахстански и клубове от бившите съветски републики, в които той може да бъде продаден срещу неголяма сума. В края на август Бабатунде бе пред трансфер в Шкендербег. Двата клуба си бяха стиснали ръцете за осъществяване на сделка. За правата му албанците щяха да платят 150 хиляди евро, но нигериецът не пожела да премине при тях.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]