Три „червени“ треньорски смени за нулеви промени

0
liupko petrovich dobromir mitov
Снимка: cska.bg

Люпко Петрович, лявата му ръка Добри Митов и дясната – Милош Крушчич. Това трио е начело на ЦСКА-София, след като на 3 май Любо Пенев подаде оставка и напусна „Армията“. Тези действия на Ел Голеадор очевидно хванаха ръководството на „червените“ неподготвено. До ден днешен шефовете на ЦСКА-София не могат да намерят решение на треньорския проблем, защото го търсят на грешно място.

По неясни причини на „Армията“ решиха, че Добри Митов, който изпълняваше функцията на асистент в щаба на Любо Пенев, може да бъде и старши треньор, ако над него бди Люпко Петрович. Така сърбинът стана наставник в сянка, но винаги нещата не потръгват, когато отговорността е размита. Човек не знае дали Митов е виновен за проблемите или позитивите на отбора, дали Люпко е отговорен.

Нещата на „Армията“ не потръгнаха и беше взето решение да има промяна. Козметична промяна. Официално Петрович стана треньор, а Митов – асистент. Малко преди това Люпко си доведе в клуба Милош Крушчич, който беше назначен за анализатор, но реално функциите му бяха далеч по-сериозни. Именно той най-често даваше оказания на футболистите край тъчлинията. Това обаче не беше, защото има гениални идеи, а защото Люпко Петрович не знае език, различен от някакъв сърбо-хърватски, а някой трябваше да му е преводач.

Стигаме и до последната промяна на „Армията“ – вече старши треньор ще е именно дясната ръка на Люпко – Милош Крушчич – анализатор, асистент, преводач…

Истината е, че ЦСКА-София направи три треньорски смени за нулеви промени. Реално всичко пак ще бъде през призмата на Петрович. Дори ако носителят на КЕШ не остане в клуба. Футболистите на отбора ще виждат във всяко действие на Крушчич такова на Люпко и обратното.

ЦСКА-София се нуждае от нов треньор. Истински треньор. Не временен наставник, лицензоносител или послушник. Специалист, който да развие потенциала на отбора, а на „Армията“ има доста добри футболисти. На тях обаче им липсва импулс от назначението на нов треньор. Импулс, който да изчисти напрежението в съблекалнята, да вдигне отбора, да накара играчите да се хвърлят с всички сили, за да се докажат. В общи линии стандартни неща, които обаче няма как да бъдат изпълнени с назначението на Милош Крушчич.