Легенда на футбола проплака: Провалям живота си с най-ужасната зависимост на света!

0
paul merson

Една от легендите на английския футбол Пол Мърсън призна в сърцераздирателно интервю за „Би Би Си“, че отново има зависимост към хазарта и сам осъзнава как проваля живота си. Вече веднъж през 90-те години той профука почти цялото си състояние заради пристрастеност към алкохол, наркотици и залагания. И сега пак е тръгнал по този път.

„Животът ми се разпада. Залагам постоянно, нямам контрол върху себе си. Копая дупка и вместо да спра, търся ново и ново дъно. Това е най-ужасната зависимост на света. Залагал съм на всичко – футбол, конни надбягвания, снукър, баскетбол, крикет… Каквото се сетите. Провалям живота си!“

„Това е изцеждащо, седиш и се чудиш само къде да хвърлиш парите си. Чувствам се буквално като хероинов наркоман. Точно така, това е усещането. За съжаление, когато си на такава дрога, няма как да похарчиш толкова пари, колкото съм пръснал аз“, сподели през сълзи Мърсън.

Вече веднъж той пропиля над 7 млн. паунда заради тази зависимост, което доведе до развод с жена му и той продължава да има само частични родителски права върху седемте си деца. Мърсън призна, че е ходил на терапия в САЩ, но сега отново животът му се разпада пред очите му.

Легендата на английския футбол дори разкри, че букмейкъри са му отпускали заеми, въпреки че абсолютно всички на Острова са наясно какви проблеми имаше със залаганията в миналото, а явно и сега. Той обаче твърди, че сам си е виновен за всичко.