Да видиш ти! Родни рефери ще свирят полуфинал на Европейското!

0
levski slaviq 20

Нов огромен престиж за българското съдийство- международните ни рефери Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Деян Вълков са определени да ръководят мач от полуфиналната фаза на продължаващото в Италия Европейско първенство по футбол за младежи до 21-годишна възраст. На нашите съдии ще им бъде поверен „сблъсъка на големите“ на 27-и юни между Франция и Испания в единия полуфинал от еврошампината, съобщи информационна агенция „Темпо Нюз“.
Срещата в четвъртък е от 21.00 часа българско време на стадиона в Реджо Емилия и ще бъде предавана пряко в ефира на БНТ 3. До този престижен наряд на Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Деян Вълков се стигна след отличните им оценки, които са им били дадени в ръководените от тях два мача от груповата фаза от първенството Дания – Австрия /3-1/миналия четвъртък и Франция – Румъния /0-0/ снощи.
Триото наши рефери са били специално поздравени за авторитетното им и безупречно съдийство късно снощи лично от шефа на съдиите в УЕФА – италианеца Роберто Розети, който бе съдийски наблюдател на срещата Франция – Румъния. Строгият италианец лично искал да се увери в качествата на българите и веднага след двубоя им обявил, че остават на Апенините и са селектирани за наряд за елиминациите на полуфиналите.
Самото участие на Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Деян Вълков на финалите на Европейското младежко първенство е голям престиж за българското съдийство, а даването на наряд за такъв тежък полуфинал като Франция – Испания си е вече чудо, защото българи досега не са свирили мачове на Европейско първенство, отбелязва водещият спортен ежедневник в Италия Corriere dello sport.