Созопол победи Поморие в контрола

0
-
-

Созопол победи Поморие в контролна среща. „Небесносините“ се наложиха с 1:0, с гол още в 5-ата минута. Двубоят се игра на стадион „Арена Созопол“. В него дебют записаха двама футболисти – Кирил Грозданов за Созопол и Шу Ляо за Поморие.

Срещата започна отлично за домакините. Още 5-ата минута Джейхан Зайденов пресече пас към вратаря, преодоля Пацов и на празна врата не сгреши за 1:0. След четвърт час игра Шу Ляо можеше да изравни. Свилен Нотев опита да изнесе, китаецът протегна крак и отклони топката към вратата, но тя „облиза“ напречната греда. 120 секунди по-късно отново той нанесе мощен изстрел, но Нотев с чудесен рефлекс изби в корнер.

В началото на втората част двата тима си размениха по един удар, но вратарите се справиха. В 63-ата минута Стоян Мантаров получи втори жълт и съответно червен картон. На негово място обаче влезе друг футболист на „небесносините“ и численото равенство на терена се запази. В 80-ата минута младият Иван Ангелов бе изведен сам срещу вратаря и опита технично да го прехвърли. Петко Пацов обаче прояви чудесен рефлекс и успя да докосне топката, колкото да премине до дясната греда, излизайки в корнер. Малко по-късно и Мартин Теменлиев показа висока класа, избивайки отлично насочен удар с глава на Живко Петков. В заключителните секунди Михаил Георгиев също получи червен картон, като този път Созопол остана с човек по-малко.

Състав на Созопол: Нотев, Лефтеров, Андреев, Митев, Янчев, Баев, Каймакански, Зайденов, Георгиев, Мантаров, Петров

Резерви:Теменлиев, Пенев, Мустафа, Грозданов, Ангелов, Колев

Състав на Поморие: Пацов, Лозев, Казаков,Шопов, Иванов, Георгиев, Расим, Жеков, Ляо, Христов, Ахмедов, Тодоров

Резерви: Лемперов, Орачев, Петков, Тютюков, Коев, Дончев

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК