Български международен съдия стана депутат

0

Футболният съдия Стефан Апостолов ще е един от депутатите на ГЕРБ от Пиринско. Синът на кмета на Симитли Апостол Апос­толов беше посочен от 2/3 от гласувалите в Община Симитли. 6637 са бюлетините с преференциален вот за Апостолов-младши от гражданската квота в листата на ГЕРБ. Под­крепата за футболния съдия му гарантира де­путатско място в след­ващия парламент. Към преференциите за Апостолов се прибавят и немалък брой гласо­ве от Благоевград, съ­що и от съседната на родния му Симитли Община Кресна.

Стефан Апостолов успя да спечели дове­рието на хората с чо­вешки послания, като логото, с което участва в изборите е: „Повече деца за България“. Апостолов е категори­чен, че ще дарява зап­латата си за ин витро процедури на семейст­ва с репродуктивни проблеми, разкри той още преди изборите.

След тях Стефан Апостолов говори пред „Меридиан Мач“ и разсея съмненията, че може да се откаже от влизането си в пар­ламента заради футбо­ла. „Няма да се отказ­вам. В интерес на ис­тината чувствам, че се­га съм в пика на карие­рата си, международен съдия съм. Това ми ха­ресва, било ми е мечта да се занимавам с фут­бол и нямам намере­ние да се отказвам. Питах преди изборите и ми казаха, че няма проблем и причина да се отказвам от депу­татското място“, ра­зясни Стефан Апосто­лов.

„Знаете ли, че дори страничният съдия на мача България – Хо­ландия е депутат в шотландския парла­мент. Няма нищо ло­шо, футболното съ­дийство е свободна професия, не е обвър­зано с трудов договор или нещо такова“, каза още Стефан Апосто­лов пред „Меридиан Мач“.

Футболният съдия излезе и с обръщение към хората в Симитли, в което им изказва ог­ромна благодарност и твърди, че няма да подведе доверието им.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК