Ангел Стойков: Силно се надявам да сме приятната изненада на Евро 2017

0

Юношеският национален отбор до 19 години съвсем заслужено получи геройско посрещане на летище София след класирането за финалите на Евро 2017 в Грузия. Треньорът Ангел Стойков благодари на всичките си играчи за подвига.

„Искам да благодаря от името на целия колектив за това топло посрещане. Отборът си го заслужи с представянето си и в двете квалификационни групи и с много труд и желание успя да се класира за финалите. Усетихме още в първия мач с Португалия в Сливен, че отборът даде ли всичко от себе си, дисциплиниран ли е, момчетата имат нужните качества и характер, могат да играят срещу всеки един отбор. Вече след мача с Франция остана последната стъпка, но тя беше изключително трудна с много умора в тях – и физическа, и психическа. Чест им прави, че успяха да се справят по най-добрия начин”, каза Ангел Стойков на летището.

Той призна, че най-трудно е било второто полувреме снощи в решителния мач с Босна и Херцеговина, спечелен с 3:1.

„Второто полувреме с Босна мина изключително трудно. Струваше ми се, че не върви тоя часовник, а умората се трупаше. Вече много трудно се движеха по терена. Благодарности и поздравления за състезателите”.

Стойков вече мисли как по най-добър начин да подготви отбора за финалите в Грузия от 2 до 15 юли.

„Силно се надявам нашият отбор да бъде приятната изненада (на финалите в Грузия). Ако трябва да бъда честен, още не сме готови. Първото и най-важното – този отбор трябва да се възстанови. Те са изцедени. Да се направи една подходяща подготовка. С оглед на това кога свършва нашето първенство, кога почва европейското трябва да изчислим и точно да направим подготовката, за да са във форма за европейските финали. Когато си победил Португалия, станали шампиони преди 2-3 месеца, Франция – безапелационен шампион тук в Бургас, напълно нормално и логично е ти да се класираш за финали. Търсим максимално представяне като изява – и индивидуално, и като отбор”.

Източник: NovSport.com