Букмейкър пред фалит заради нов отбор

0

Директорът на известната букмейкърска компания „Уилям Хил“ Ник Богданович призна, че фирмата може да фалира заради силното представяне на новия член на НХЛ Вегас Голдън Найтс.

„Ако „златните рицари“ продължат със същото фантастично представяне и стигнат до плейофите, ние ще се окажем в изключително трудно финансово положение. Ако Вегас спечели Купа Стенли, ще трябва да обявим фалит“, призна Богданович пред „лад Вегас Ревю-Джърнъл“.

След 29 изиграни мача от редовния сезон Вегас Голдън Найтс е на четвърто място в класирането на Западната Конференция с 19 победи. За два месеца от началото на сезона „Уилям Хил“ свали коефициентите за представянето на отбора. Началото се приемаха заложи за „златните рицари“ от 10-1 за участие в плейофите и 250-1 за спечелване на Купа Стенли. В момента те са 8-1 и 28-1.

Твърде много залози вече се направени на високите коефициенти и в „Уилям Хил“ са сериозни притеснени дали ще могат да изплатят печалбите, ако тимът от Лас Вегас запази силното си представяне и стигне до плейофите и спечели Купа Стенли.