Камата от Несебър: Тук вкарах първия си гол за България

0
hristo stoichkov nikolai dimitrov
-
-

Легендата на българския футбол Христо Стоичков и кметът на Несебър Николай Димитров откриха мултифункционална спортна зала на градския стадион край морето. Камата подчерта колко е важно общините да инвестират в развитието на детско-юношеския спорт, защото много големи имена в българския футбол са тръгвали от извънстолични терени.

Христо Стоичков откри новото бижу на стадиона в Несебър (СНИМКИ)

„Имал съм възможността в далечната 82-ра година тук да вкарам първия си гол като юноша за националния отбор на България”, сподели великата “осмица”.

В детско-юношеските школи в Несебър тренират над 100 деца в 5 възрастови групи. Днес те получиха автографи от Христо Стоичков на биографичната му книга.

„Трудете, обичайте спорта, не се отказвайте от трудните моменти, на първата страница на книгата ми е най-важното, минал съм през много трудни моменти, но никога не съм се отказвал“, обърна се към младите футболисти Стоичков.

„Тук имаше запитвания и зимни лагери, защото много от спортни отбори правят подготовката си на нивото на морското равнище“, съобщи кметът на Несебър Николай Димитров.

loading...
#
предишна статияЙоргачевич: Левски е отборът на народа! Нашите фенове винаги са били най-добрите
Следваща статияСЪСТАВИ: Лудогорец приема Астана