Христо Стоичков откри новото бижу на стадиона в Несебър (СНИМКИ)

0
hristo stoichkov

Новото спортно бижу на Несебър бе открито днес. Това е мултифункционална спортна зала на градския стадион. Сградата е едноетажна и се състои от две части, разделени на високо тяло – многофункционална спортна зала и ниско тяло – обслужващи помещения, с осигурен вътрешен достъп между тях. Спортната зала е с размери 34х46 метра. Ниското тяло има приблизителни размери 6х16 m.

Специално, за да открие залата край морето пристигна футболна легенда Христо Стоичков. На церемонията присъстваха още кметът на Несебър – Николай Димитров, президентът на футболния клуб – Недялко Москов, Христо Порточанов и други видни футболни и спортни деятели.

Изграждането на спортната зала създава прекрасни възможности за упражняване на различни видове спорт – баскетбол, волейбол, хандбал, тенис, тренировки по художествена гимнастика, футзал /футбол на малки врати/ и осигуряването на възможност за провеждане на тренировъчна дейност и състезания през всички сезони.

Залата е снабдена с качествени съоръжения за различни видове спорт, които могат да бъдат местени в различни конфигурации според нуждите на ползващите залата. Монтирани са и 2 броя баскетболни кошове с регулируема височина, преместваеми, притежаващи FIBA сертифициран клас 1, както и волейболен състезателен комплект с регулируема височина, вграден обтегач, антена и омекотяваща защита, включително съдийски стол, състезателен тенис комплект с мрежа и стойки, хандбални врати, одобрени от Международната Федерация по Хандбал и 2 бр. футболни врати с мрежи за минифутбол.

Залата разполага с мобилни трибуни с 200 седалки за зрителите, които могат да бъдат задвижвани автоматично. Те ще се прибират при провеждане на тренировъчна дейност.

Осветлението на залата е енергоспестяващо, изпълнено с ЛЕД прожектори.