Съдията на Локо (Пд) – ЦСКА може да „изгори“ до края на сезона

0

Реферът на мача меж­ду „Локо“ (Пд) и ЦСКА, спечелен с 2:1 от „черве­ните“ в Пловдив, Ста­нислав Ставров може да бъде наказан до края на сезона. Причината е, че срещу него има подадена жалба от страна на „бяло-черните“.

Ако тя бъде приета от Съдийската комисия на БФС, Ставров може да изгърми за рекорден трети път през това пър­венство. Първият път, когато Ставров отнесе наказание, бе след мача между ЦСКА и „Берое“ през септември, а втори­ят след „Черно море“ -„Дунав“ през декември. Той се върна в нарядите с мача ЦСКА – „Монтана“ през март.

За подаването на жал­бата разкри администра­тивният директор на пловдивчани Атанас Узунов. Бившият топрефер нападна и старши треньора на „червените“ Стамен Белчев за пове­дението му на почивката в двубоя.

„Рутиниран беше като играч, рутиниран е и ка­то треньор. Показа на съдията какво трябва да покаже. На полувремето го видяхме какво пред­ставлява. Самата смяна показа какво е трябвало да бъде съдийството“, заяви Узунов.

След като Ставров по­каза червен картон на Парвиз Умарбаев, съ­дията спести според до­макините втори жълт на Давид Симао, който бе сменен предвидливо от Белчев веднага след първото полувреме.

Страшни скандали се разразиха на „Лаута“ през цялата почивка на мача. Още при прибира­нето на футболистите наставникът на ЦСКА Стамен Белчев отговори на псувните на феновете и бе плют и обиждан, ка­то и той не им остана длъжен. След това пък фенове от централната трибуна понечиха да линчуват спортно-тех­ническото ръководство на ЦСКА. Разправията продължи над 10 минути, докато накрая частните охранители не извадиха главния мениджър Стой­чо Стоилов от ложата и не го пратиха във ВИП стаята на стадиона, къде­то догледа мача по теле­визията.

Междувременно един от шефовете на домаки­ните Чавдар Цветков на­граби много сериозно съдиите в тунела. На висок тон той обясняваше как ще пусне писмо до БФС с искане тези рефе­ри повече да не свирят мачове на „Локо“.

Източник: 24 часа

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК