Делио Роси не пуска Черната сила, ако няма нов нападател

0

Старши треньорът на Левски Делио Роси е стопирал всякакви изходящи трансфери, като това е със срок „до второ нареждане“. Италианецът е наблегнал на това искане, след като от Турция в последните няколко дни спекулираха къде основателно, къде не, че Жуниор Мапуку е договорен за Елазъгспор, пише „Тема спорт“. Делио Роси, който първоначално не мелеше брашно с Черната сила, в момента е категоричен, че не иска да се разделя с футболиста. Същото се отнася и за Габриел Обертан, за когото има конкретни запитвания в офисите на „Герена“. Самият французин също е настоявал при първа добра възможност да бъде продаден. Роси обаче няма да разреши никакви продажби на офанзивни играчи, докато не бъдат привлечени нови атакуващи футболисти.

Спас Русев вади пари за нови

Не е тайна, че нито Мапуку, нито Обертан са в добри отношения с треньора на „сините”. Чернокожият нападател дори не криеше това, като в социалните мрежи публикуваше статуси, от които си личеше, че не таи добри чувства към Роси. Наставникът обаче постепенно взе да включва Мапуку в стартовия състав и той отбеляза няколко попадения през късната есен.

Иван Вуцов: Делио Роси не е виновен, разполага с по-калпав материал от основните конкуренти

На този етап единственото ново попълнение на сините е Аймен Белаид. Тунизийският защитник се върна на „Герена“ като свободен агент и не е играл в официален мач от пролетта. Въпреки че от два месеца Делио Роси обясняваше, че ще му трябват подкрепления в нападение, такива засега няма, а и няма изгледи до началото на подготовката да бъдат финализирани преговори с нови попълнения. На хората от „Герена“ не им е по вкуса селекцията да се влачи до средата на февруари, но Делио Роси бил твърде предпазлив в избора си.

Левски отново печели

Италианецът явно ще принуди собственика да се бръкне сериозно поне за един нападател, след което евентуално могат да бъдат активирани преговори с потенциални купувачи на Мапуку и Обертан.

Левски се размина с Байерн (Мюнхен)

Междувременно в Левски обмислят идеята да си върнат още тази зима Деян Иванов. Централният защитник е под наем в Ботев Враца до края на сезона, но сините може би ще прекратят преотстъпването, въпреки че треньорът на втородивизионния тим Сашо Ангелов е против това.

Кокала: Левски трябва да е като Лудогорец! Да дадем време на Роси, в момента се работи професионално

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]