Делио Роси потегли с победа начело на Левски (ВИДЕО)

0

Левски победи Дунав (Русе) в официалния дебют на новия си наставник Делио Роси. „Сините” се наложиха с 2:0 на стадион „Георги Аспарухов”. През първата част голови положения почти липсваха и логично тя приключи при 0:0. През втората, обаче столичани наложиха сериозен натиск и логично стигнаха до гол чрез Давид Яблонски. След него пък домакините доминираха тотално, но същевременно се надпреварваха кой ще изпусне по-чисто положение. Все пак, в последната минута Буш добави втори гол на сметката на Левски.

Двубоят започна със сериозен натиск на Левски, без обаче да създаде чисти голови положения. Жуниор Мапуку нанесе хубав изстрел, Антонов първоначално изпусна топката, но бързо я улови. Гостите отговориха с удар с глава на Диян Димов, спасен без затруднения от Божидар Митрев. Вутов центрира добре в наказателното поле, но Роман Прохазка от почти нулев ъгъл нямаше как да се разпише. Габриел Обертан направи чудесен индивидуален пробив, но вместо да стреля от близко, реши да подава и сгреши. Бранимир Костадинов пък бе изпуснат от „синята” отбрана, но Давид Яблонски се намеси решително при удара му и изчисти в корнер. В 44-ата минута Левски пропусна най-добрата си възможност. Васил Панайотов бе изведен за отбраната на гостите, но мощният му изстрел бе избит с фантастичен рефлекс от Антонов. В тази ситуация, обаче Панайотов бе в очевадна засада, немаркирана от страничния рефер.

В началото на втората част Габриел Обертан можеше да се разпише, но ударът му по диагонала премина до дясната греда. Яблонски засече с глава центриране от корнер, но Попадийн изчисти пред голлинията. В 62-ата минута Дунав по чудо не поведе. Будинов намери в наказателното поле непокрития Диян Димов, който от чиста позиция не успя да намери очертанията на вратата. В 69-ата минута Левски поведе. Роман Прохазка центрира от фаул на близка греда, където Давид Яблоснки засече от въздуха за 1:0. След попадението Левски започна да игра е с фантазия и да създава положение след положение, кое от кое по-чисто. В 78-ата минута Буш изведе чудесно Обертан, който обаче не успя да преодолее Антонов. Малко по-късно и Серджио Буш изскочи сам срещу вратаря на Дунав, но не намери очертанията на вратата. Антонио Вутов изведе очи в очи Обертан срещу Антонов, но отново вратарят на Дунав показа висока класа и изби в корнер. В последната минута на редовното време Гомес стреля по диагонала, Антонов изпусна топката и на празна врата Буш оформи крайното 2:0.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК