Владо Манчев покори Министерството на финансите

0

Бившият национал на България и участник на Евро 2004 в Португалия Владимир Манчев показа, че не е забравил футболните си умения, като демонстрира отлична игра при поредната победа на футболния отбор на Министерството на финансите (МФ). Нападателят с удоволствие прие поканата на финансистите да се присъедини към състава, като се отчете с два гола и няколко асистенции.

Дори и без подкрепления от ранга на Владо Манчев обаче, МФ записа още две победи миналия месец над отборите на КФН и МЗХ съответно с 6:3 и 8:4. Същевременно моторът на финансистите Кирил Евтимов при срещата си с носителя на “Златната топка” Луиш Фиго му е отправил покана при следваща негова визита в страната да покаже своите безспорни футболни достойнства заедно с отбора.

За конкретния двубой МФ постигна втора победа над обиграния тим на Телелинк България с 8:4. Освен направилият кариера във френския Лил пазарджиклия МФ бе представен от Кирил Евтимов, Велин Пеев, Георги Николов, Мартин Свиленов, Даниел Миланов и Иво Соколов-Соки. За разлика от предния мач помежду им този стартира със зашеметяващо темпо и спиращи дъха комбинации за радост на насъбралата се публика.

В началните минути и двете селекции преследваха офанзивния стил на игра, като по-рядко мислеха за защита. През този период финансистите се оказа по-находчиви и концентрирани и логично поведоха с 2:0 след много красиви голове на двойката нападатели Евтимов и Пеев. При първия Евтимов използва дълъг пас на Соколов и технично прехвърли стража на Телелинк, а вторият падна след топовен удар от средна дистанция на Пеев, който прониза горния десен ъгъл на вратата.Тази преднина не смути Телелинк и капитанът им Борислав Йорданов, които бързо намалиха разликата след нелеп автогол.

Тогава на сцената се появи Владо Манчев, който първо вкара майсторско попадение, като засече подаване от корнер, а след това асистира и за още две, дело отново на Кирил Евтимов и Пеев. Въобще през целия игрови период Манчев, който има 20 мача за България, игра с огромно себераздаване, желание и старание, което заслужава само адмирации. В оставащите минути до края финансистите, чрез неуморните си халфове Свиленов, Миланов и Николов, контролираха събитията на терена и след няколко разменени гола се стигна до крайното 8:4 в полза на МФ.

Реализатори за Министерството: Велин Пеев (3 гола), Владо Манчев и Кирил Евтимов (2 гола), Жоро Николов (1 гол).
СПОРТАЛ