Жужо: Футболисти гледат да се докажат пред новия треньор, особено в първата среща! После започва старата песен на нов глас

0
andrei jelqzkov

Легендата на Славия Андрей Желязков – Жужо сподели очакванията си за предстоящото дерби между „белите“ и Локо Сф. Той коментира и работата на треньора на тима от квартал Овча купел Хосе Мари Бакеро.

„Ако един от двата отбора победи, ще се качи с няколко позиции нагоре в класирането. Може и да се стабилизира малко. И двата тима започнаха трудно сезона и е жалко, че са в дъното на таблицата. Предполагам, че ще стане интересен мач. Не мога да си обясня слабото представяне до този момент. Славия с чужд треньор, докато намери правилния път, ще мине доста време. Виждаме, че резултатите не са добри. И на Бакеро му е неприятно вероятно, но щом се е хванал и вярва, че може да свърши работа, ще си носи отговорността. Локо Сф си смениха треньора. Стойчо Стоев е работил в доста отбори и имаше добри резултати, но този път бързо разбра, че не е попаднал на правилното място. Нищо, че това е родният му клуб. Такива смени винаги в първия мач водят до мобилизиране у футболистите. Те гледат да се докажат пред новия треньор. Особено в първата среща. След това постепенно започва старата песен на нов глас“, започна той пред „Мач Телеграф“.

„Добре е, че Славия все още налага млади играчи. Това е плюсът за момента. Ако и в тази среща не победи Славия, Бакеро сам ще вземе решение дали да продължи да работи. Той сам ще си направи оценка на представянето. При загуба в дербито ще бъде раздвоен, а сега гледам, че не е така. Казва, че работят добре, но точки няма. Добрата работа се определя по точките, според мен. С победи и трупане на точков актив Славия може да излезе от тази ситуация. Независимо дали са спечелени с грозна игра, или красива. Важното е да печелиш. Доста проблеми има в играта на „белите“. Те са комплексни. Не може да кажем, че в даден елемент е добре тимът, а в друг не е. Футболът е комплексна игра. Трябва да се играе във всяка една линия добре и в синхрон“, завърши Жужо.