Скандал се разяри в борбата. Ето защо

skandal rumen petkov
-

Обвинения между треньори и членове на Управителния съвет на ОСК Славия са причина за скандал в българската борба.

Един от първите треньори на надеждата ни в този борбата Едмонд Назарян, Румен Петков, сподели, че е бил изгонен от спортната зала на Славия без категоричен аргумент и с ултиматум за напускане от една седмица.

Дългогодишният треньор по класическа борба в столичния тим говори за проблемите му с настоящото ръководство на клуба пред Георги Петков за неговия YouTube канал.

Петков разказа, че Борислав Велев, който е член на УС на ОСК Славия и треньор на един от клубовете, които ползват спортната база, е освободил треньора само със седмица предизвестие. Посочената причина за решението е, че младите състезатели на Петков не са поддържали добра хигиена в залата.

Румен Петков допълва, че още в края на 2021-ва Велев е искал да го изгони, но Петков е започнал да му превежда месечен наем и така е успял да запази мястото за тренировки на децата от клуба му.

“Причината е изцяло финансова. Искат да използват всички зали, за да взимат наем. Това е истинската причина да ме изгонят”, разказва Петков за Sportal.bg.

Треньорът по борба в класически стил разказва също, че президентът на клуба Бисер Страхилов го е оставил да се разбира сам с Велев и УС на ОСК Славия не заема позиция по случая.

Румен Петков и състезателите му провеждат тренировка на тепиха на СК “Диана”, който им е бил преотстъпен от Българската федерация по борба.

“Благодаря на федерацията, че ни предоставиха място да тренираме. Президентът Христо Маринов и Армен Назарян казаха, че ще ходят в Славия, за да говорят по моя въпрос”, разкри още Румен Петков.

Екипът ни се свърза и с Борислав Велев, който коментира по следния начин.

“Не искам да коментирам. Петков няма договор от 2009-а насам. Държахме го просто в името на доброто и децата. Той вече е стар. Всяко нещо си има начало и край”, заяви треньорът на “Славия 2009”.

Петков сподели също, че Велев е негов бивш възпитаник.

Аз го доведох тук, а то ето какво стана сега”,

Специалистът по борба все пак се надява да има положително развитие в създалата се ситуация и учениците му да се върнат на тепиха в Славия.

loading...
#
предишна статияЯнтра картотекира 21 футболисти
Следваща статияМихаил Атанасов в “От воле”: Искаме да изградим собствена база!