Потвърдиха KOTASPORT: Ето за колко милиона Лудогорец ще продаде головата си машина!

0
igor tiago 1
Снимка: ludogorets.com

Лудогорец ще вземе над 14 млн. лева, ако се осъществи сделката между “орлите” и Брюж за Игор Тиаго. За това първо съобщи KotaSport.com преди няколко дни.

Първо в KOTASPORT: Лудогорец прибира приблизително 14 милиона от продажбата на Игор Тиаго

Белгийското издание voetbalnieuws.be потвърждава информацията на KotaSport.com, че евентуална сделка между Лудогорец и Брюж ще е на стойност 7,5 млн. евро. Медията уточнява, че такава все още няма, но това е цената, която българският шампион е поставил за бразилската си перла.

Собственикът на ФК Брюж – Барт Ферхаеге – е известен в страната като човек, който си прави добре сметката. И за да се реши на плащането на такава сума за футболист от първенство извън ранглистата на Топ 15 каквото е българското, или е уверен в успеха, или е решил да рискува с цел бързо връщане в Шампионската лига. За него вариант беше да продаде Феран Жутгла на Лацио и по този начин да вземе пари извън клубната каса, но римските орли са се насочили към Сантяго Хименес (Фейенорд) като нов нападател. Ако нещата с мексиканеца не се получат, то Жутгла ще се появи отново на дневен ред, допълва белгийското издание.

Припомняме, че вчера спортният директор на Лудогорец – Георги Караманджуков – също потвърди съобщеното от KotaSport.com, че сделката за Тиаго ще е рекордна.

“Да, има интерес за Игор Тиаго, но Лудогорец не продава на всяка цена. Ако се стигне до сделка, тя ще е рекордна за България. Дадохме шанс на Тиаго и той го грабна и направи изключително силни мачове. Няколко белгийски отбора са в надпреварват за него”, каза Караманджуков.