Ла Лига не отне много време да разочарова Барса, това решение засяга най-много Меси

0

Каталунският гранд се опитва с всичките си усилия да върне Лионел Меси на Камп Ноу това лято, след като той беше принуден да напусне клуба през 2021 г.

Този трансфер е много труден за осъществяване, тъй като Барселона надвишава горната граница на заплатите, наложена от Ла Лига (не повече от 70% от приходите на клуба), поради същата причина не можеха да предложат нов договор на Меси през 2021 г.

Според испанския „Sport“ ръководството на Ла Лига категорично е отхвърлило плана за осъществяването на този трансфер. Жоан Лапорта беше убеден, че големият план ще върне Меси на “Камп Ноу“, но се оказа точно обратното.

Барселона поиска от Ла Лига период от три години, за да може да намали общия размер на заплатите, за да може да регистрира нови играчи, което е невъзможно при сегашните условия.

Всичко това е отхвърлено от първия човек Хавиер Тебас. Барселона похарчи много пари за Левандовски, Кундe и Рафиня миналото лято. Тебас беше достатъчно ясен, като им каза, че няма да могат да вземат подкрепления, ако не намерят начин да печелят пари.

Е, в подобна ситуация единственият изход за Барселона ще бъде продажбата на някои от най-големите звезди това лято, за да могат да спечелят необходимите 200 милиона евро.