Кирил Домусчиев на важна среща за милиарди

0
kiril domuschiev

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев обяви в личния си фейбук профил, че ще е домакин на важна среща, която е инициирана от президента Бил Клинтън. Ето какво написа още той:

За мен е чест и привилегия да бъда домакин в София на среща от Clinton Global Initiative (CGI). Инициативата на президента Клинтън е шанс за България и бизнес лидерите в страната да бъдат част от търсенето на важните решения на глобални проблеми, като продоволствената сигурност, образованието и изменението на климата.

Очаквам в София да бъде поставено началото на нов Ангажимент за действие, който да бъде финализиран успешно на срещата CGI 2023 в Ню Йорк през септември.

Защото светът е изправен пред огромни предизвикателства, едно от които е продоволствената сигурност за постоянно увеличаващото се световно население. Прогнозите са за удвояване на глобалното търсене на ресурси в следващите 30 години. Това ще изисква иновации, насочени към опазване здравето на животните и поставяне на селското стопанство в центъра на вниманието.

По време на събитието в София на 12 май аз отново ще призова световните лидери да се концентрираме върху гарантирането на сигурни доставки на храни чрез иновации, сътрудничество и дългосрочно планиране, което да осигури посрещането на глобалните хранителни нужди.