Купа “Свети Никола” остана в Бургас след драма с дузпи! Продадоха фланелка и топка с подпис на Стоичков за над 1000 лева (ВИДЕО+СНИМКИ)

0
turnir sveti nikola (68)
-

17 полицейски отбора от България и чужбина взеха участие в 14-ото издание на турнира по футбол за Купата “Свети Никола” в Бургас в подкрепата на деца на починали служители от системата на МВР. Гостуващите отбори бяха от полицейска асоциация Подунавие (Сърбия), Регион Долж 1 (Румъния), Полицейски Комисариат Биелина (Босна и Херцеговина) и Газилер Люлебургаз (Турция). Скопие (Република Северна Македония) пък изпратиха свои представители. От българска страна участва отборът на Дирекция на полицията-Видин, сборен отбор на Международната полицейска асоциация (ИПА), както и 11 отбора от Бургас и Бургаска област.

Турнирът се проведе в два дни – 2-и и 3-и юни. Отборите бяха разпределени в шест групи по три. В крайна сметка до финала достигнаха Полицейска асоциация Подунавие (Сърбия) и ЗЖУ-Бургас. В редовното време резултатът бе 1:1 и победителят в надпреварата трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи. От бялата точка родните жандармеристи показаха по-точен мерник и триумфираха с купата.

Набраните средства от турнира ще бъдат разпределени на 16 деца на починали служители от МВР-Област Бургас. Срещу всяка дарена сума се изготвяше договор за дарение. По време на турнира имаше и специална кутия за дарения.

След като започна още преди началото на надпревара, търгът за колекционерска фланелка на родната футболна легенда Христо Стоичков с автограф на Камата бе продадена за 800 лева и ще пътува в посока Видин. За 350 лева пък бе продадена топка с подписа на носителя на Златната топка. Така, общата сума само от тези два артикула, стигна 1150 лева.

loading...
предишна статияMAX FIGHT 54: Пловдивската муай тай надежда Християн Марукян с впечатляващ дебют на профи-ринга
Следваща статияОт Дунав: Разбихме теорията на всички конспиратори! Ключът към баража е в Своге