Красен Кралев: Женската ни борба е на световно ниво

0
levski slaviq 328

Женската ни борба е на световно ниво, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев след титлата на Биляна Дудова и сребърните медали на Миглена Селишка и Евелина Николова на европейското първенство по борба в Букурещ.

„Изключително щастлив съм, защото българската женска борба отново печели медали. Меги и Ева също имаха шансове да вземат златото, а Биляна не даде нито една точка на противниците си през целия шампионат“, каза още той.

„Утре имаме шансове за бронз от Мими Христова, както и Тайбе да се пребори за златото. Тя е в невероятна форма и е една от най-добрите състезателки в световен мащаб. Имаме много силна школа и благодаря на Петър Касабов. Вижда се, че когато си трудолюбив, можеш да постигаш резултати“, добави спортният министър в интервю за БНТ.

„Имаме много млади състезатели, а принос за това имат и треньорите, които тренират кадетите. Имаме школа, която е на световно ниво. Не знам как вървят точките за отборно класиране, но ако Тайбе вземе титлата, може би ще изпреварим украинките. Между нас и тях е отборната битка“, продължи Красен Кралев.

„Можем само да се гордеем от показаното в Букурещ. Имаме сърцати момичета и изключително талантлив треньор“, смята той.

Оставете коментар

avatar
2000
 
  Абонирай се  
Известие от