Камбуров: Знам как стават нещата в националния отбор! Мен никога никой не ме е бутал

0
Снимка: beroe.bg
-

В понеделник вечер Мартин Камбуров изравни 47-годишния рекорд на Петър Жеков за най-много отбелязани голове 6 елита – 253. В момента нападателят е част от Берое, а 154 от тях са с екипа на любимия му Локо Пд, припомня „Тема спорт“. Въпреки плеадата от попадения в шампионата, таранът няма нито едно с екипа на националния отбор в едва 15 среши. Докато Жеката има 25 гола за трикольорите.

„За националния мога да кажа, че твърде малко бях викан. Само Христо Стоичков като беше селекционер, редовно бях в тима. Но тогава Бербатов играеше в топ отбор като Манчестър Юнайтед. По-малко ми се даваше шанс и не ме използваха като централен нападател. Да не звучи като оправдание, но наистина в българския национален отбор знам как стават нещата.

Твърде малко шансове ми даваха за игра. Оттам е това, че нямам гол за националния отбор, а не, че нямам качества. Напротив – доказал съм го през годините. Мен никога никой не ме е бутал“, заяви Камбуров в „Тази сутрин“ по bTV.

„Със сигурност моментът, когато изравних рекорда, ще остане в съзнанието ми. Също и титлата с Локомотив Пловдив. Като се върна назад, се гордея. Със сигурност има някои неща, които не съм успял да постигна. Но не трябва да гледам назад, а само напред и се наслаждавам на всичко това, което съм постигнал. За нищо не съжалявам“, каза още нападателят, който през есента ще стане на 41 г.

Той бе категоричен, че родният шампионат не е толкова лесен.

„Нашето първенство, колкото и да го подценяват някои хора, е доста трудно. Виждал съм тук за 20-годишната си кариера доста футболисти с големи визитки и накрая си тръгват с по гол и половина, не могат да се адаптират. Навсякъде е трудно. Въпросът е да се приспособиш по най-добрия начин и да си намериш точния отбор“, каза Камбуров и добави: „Баща ми е първият човек, който в махалата в Свиленград ми подаде топката и ми показа как да жонглирам. Посвещавам му успеха, защото сега и аз имам син и знам какво е синът ти да успее от един малък град да изравни рекорд на 47 години. Сигурно е най-гордият човек. Синът ми, съпругата ми, приятели, близки хора бяха на стадиона в понеделник вечер. Радвам се, че когато те бяха там, успях да отбележа този гол“, каза нападателят.