Ефремов: Важно е парите да се управляват правилно! Иво Тонев да излезе и да каже цялата истина за Сектор „А“

0
Снимка: levski.bg
-
-

Голмайстор номер 1 на Левски за всички времена Наско Сираков за пореден път накара „синя“ България да настръхне. Този път не с попаденията си при историческа победа или с успехите като директор. Героят от САЩ’94 обяви навръх 107-годишнината на клуба, че на „Герена“ предстои светло бъдеще, което е свързано с нов собственик. Освен това заяви, че приоритет номер едно ще бъде изграждането на нов стадион, който наистина ще превърне Левски в европейски клуб. „Прекалено хубаво звучи, за да е истина“, казаха си мнозина привърженици на тима още в понеделник на Могилката. Освен това на „Герена“ вече се опариха с една трибуна. Затова „Мач Телеграф“ се обърна към популярния привърженик на Левски – Кирил Ефремов, който даде мнението си по въпроса.

Редно ли е приоритет номер 1 да е строеж на стадион, а не изграждането на силен отбор?

3а да има силен състав и отбор, то той трябва да има база, стадион, школа, инфраструктура. Разбира се, че трябва да бъде приоритет да се оправи „Герена“. Що се оглася до изграждането на силен отбор, аз предполагам, че човек, който има пари да построи стадион, то за него няма да бъде проблем и да изгради и да поддържа един сериозен тим.

Нужно ли е да се бута Сектор А и да се строи наново вместо да се довърши?

Поне доколкото аз съм чувал, ще излезе по-евтино и от икономическа гледна точка по-изгодно, тази трибуна да се събори и да се построи наново. Не е редно новият проект да се нагажда към този сектор. Той трябва да бъде част от него. Като не се вписва – задължително се събаря и строи на ново. Аз обаче не съм специалист. Не мога да кажа дали трябва, а и дали е задължително, да се събаря. Това трябва да го кажат хората, които разбират от това.

Трябва ли да се търси отговорност за недовършената трибуна, която вкара Левски в сериозни дългове?

Какво да ви кажа – заради такива неща сме на това дередже. Всеки човек трябва да отговаря за постъпките си. Доколкото си спомням тази трибуна се направи по времето, когато силен човек в клуба беше Иво Тонев. За мен е редно сега той да излезе и да вземе отношение по темата. Да каже цялата истина – подведен ли е бил от някого, какво става. Доколкото си спомням той казваше, че Сектор А щял да се изплати сам с приходите от билети от него за няколко години. Това е все едно аз да поискам от вас 2 милиона лева да построя театър и от парите, които взимам от представленията да ви връщам някакви части – не ми звучи сериозно. А и в тази пандемия не могат да идват много хора на стадиона. Това няма да се промени и докато Левски е в това състояние, в което е от няколко години. Трябва да има силен отбор и феновете да си дават парите за билети и артикули, а не, за да спасяват отбора. Важно е сега да се направи добра структура в клуба, парите да се управляват правилно и всеки да отговаря за това, от което разбира и за каквото е учил.

loading...