ЦСКА привлича чуждестранен защитник, преотстъпва „червен“ талант

0

ЦСКА ще привлече защитник през зимната пауза в първенството. Червените вече си осигуриха услугите на плеймейкьра Роланд Алберг, който дойде като свободен агент от американския Филаделфия. 27-годишният холандец обаче няма да е единственото подкрепление в състава на ЦСКА за втория дял от шампионата, пише „Тема спорт“. Очаква се да има още две такива, като единият ще бъде бранител, най-вероятно краен. Както е известно, в лявата зона на отбраната червените нямат адекватна алтернатива на Антон Недялков. Отдясно също позицията не е обезпечена достатъчно солидно, тъй като Станислав Манолев вече е използван като крило, а Дюлгеров е колеблив в изявите си.

Най-вероятно ЦСКА ще привлече чуждестранно попълнение в редиците си, което да укрепи защитата и треньорският щаб да не се затруднява при контузия или наказание на основен състезател в тази зона от терена. Както „Тема Спорт“ вече писа, клубът почти сигурно ще продаде един или двама футболисти през зимата. Това обаче ще са играчи с периферна роля в състава. Голмайсторът на тима Фернандо Каранга твърдо остава. За раздяла с него може да се говори не по-рано от лятото.

В същото време стана ясно, че по време на паузата в шампионата ЦСКА ще преотстъпи поне един от по-младите си играчи, които рядко получават шанс за изява. До този ход ще се прибегне, за да могат да трупат игрова практика и да не се спира развитието им със седене на резервната скамейка.

През лятото червените пратиха в Етър Пламен Гълъбов и Никола Колев.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]