Странна тенденция на датите за бараж: Не сме играли контрола от 8 години

0

Това дали Петър Хубчев трябва да остане начело на националния отбор в общи линии е предрешен въпрос, колкото и президентът на БФС да не си дава зор с официалното предложение и подписването на нов договор. Отношението към темата и протакането обаче е ясен сигнал, че в управлението на българския футбол продължава да има доста слабости, които дразнят все повече, пише „Меридиан мач“. Постоянно се повтаря, че за подготовка на националните отбори са осигурени идеални условия, но дали всъщност е така.

Петър Хубчев сигурно е единственият селекционер в света, който до момента е водил отбора си само в официални мачове. И няма как оформилият се като професионалист в Германия легендарен защитник да не е нервен заради това. Колкото и да го приемат като свой, точно заради общото минало и Борислав Михайлов, и Йордан Лечков не биваше да са така лежерни в опитите да осигурят противник за спаринг на датите, в които в Европа ще се играят баражи за последните квоти за световното.

Откакто бе въведена настоящата система за класиране, на дата за бараж нашият отбор не е играл от 2009 година насам. Тогава победихме с 4:1 Малта, а през 2011, 2013 и 2015 мачове за отбора през ноември нямаше. Хубчев не открива Америка, твърдейки че всеки двубой е важен още повече, когато възможностите на играчите очевидно са ограничени и само обиграността може да подобри резултатите.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]