Гледайте на живо супер сблъсъка Григор Димитров – Рафаел Надал

0

Григор Димитров се изправя срещу световния №1 Рафаел Надал. Двубоят е от 1/4-финалите на Мастърс турнира в Шанхай с награден фонд от $5 924 890.

Успех днес ще гарантира на Гришо рекордното в кариерата му седмо място в световната ранглиста. Със спечелените минимум 360 точки, 26-годишният хасковлия ще измести от тази позиция Новак Джокович.

Двубоят между Григор и носителя на 16 титли от Големия шлем ще се проведе днес около 10 часа сутринта и е 11-и техен сблъсък, както и втори в рамките на седмица. В събота двамата се срещнаха в Пекин, като испанецът достигна до изстрадан успех с 6:3, 4:6, 6:1, след което вдигна титлата – негова втора поредна след US Ореn.

При победа над Надал, Димитров на практика ще си гарантира участие и на финалите в Лондон след месец. Там ще спорят най-добрите 8 в света през годината. В ранглистата за 2017-а той вече има 3455 точки, а след отпадането на Доминик Тийм прагът за Мастърса в английската столица падна до 3550. В момента българинът е пети в класацията, на 270 точки от австриеца и с аванс от 100 спрямо Марин Чилич. Следващият в класацията Гофен е далеч назад с 2750.

Супер сблъсъка Григор Димитров – Рафаел Надал може да гледате ТУК и ТУК.

Снимка: heraldsun.com.au

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]