Спасихме се от пълен позор срещу Люксембург

0
Снимка: lap.bg
Снимка: lap.bg

България завърши по неубедителен начин квалификациите за Световно първенство. Срещу Люксембург националите играха слабо и далече от най-силните си продукции. Отново в третата минута „трикольорите“ допуснаха гол във вратата на Пламен Илиев. Оливие Тил бе точен за домакините с удар от границата на наказателното поле.

Тимът на България играеше бавно и без идея в атака през първите минути, а при контраатаките на домакините изпитваше трудности. Веднъж и Николай Бодуров сбърка в наказателното поле пред Илиев, но не се стигна до удар във вратата на българския вратар.

Първият удар във вратата на домакините бе в 34-ата минута, когато Попов стреля от фаул в ръцете на Жубер, който финтира майсторски Спас Делев секунди по-късно, обирайки аплодисментите на публиката.

Краев не успя да намери Попов при следващата атака на „лъвовете“, центрирайки високо над главата на своя капитан.

В 42-ата минута домакините бяха близо до втори гол, но Пламен Илиев спаси. Турпел остана сам срещу него, но стражът парира. Последва нов изстрел на Тил, но Недялков изби, а след това и Мартинс пробва да се разпише без успех. В последната минута на първата част нова добра атака на Люксембург завърши с удар от въздуха на Жоаким, който Илиев спаси.

Андрей Гълъбинов смени Краев в 47-ата минута, като моментално застана на върха на атаката. Чистата голова ситуация обаче имаше отново пред вратата на Илиев. Бодуров върна топката назад, но изведе Жоаким, който се забави с финтовете си, подаде на Турпел, който стреля, но последва рикошет и корнер за домакините.

В 55-ата минута Ивайло Чочев стреля с глава, но Жубер спаси. Това бе първата реална възможност за гол пред българите.

Мартин Райнов замени Симеон Славчев, а Ивелин Попов получи жълт картон за груб фаул. Гълъбинов пък пропусна да изравни в 62-ата минута. Нападателят пое добре топката на гърди и стреля, стражът на домакините обаче изби в корнер.

Натискът на българите даде резултат в 67-ата минута, когато Спас Делев центрира отдясно, а Чочев изравни с глава, след като бе оставен непокрит. В 72-ата минута Гълъбинов с глава стреля над гредата на домакините. Той засече центриране на Неделев, но уцели вратата.

В следващите мчинути играта на българите се оживи. Те опитаха да стигнат до гол и пълен успех и бяха близо до попадение. В решителния миг обаче все нещо не достигаше.В 88-та минута главният рефер подмина чиста дузпа за нашите за игра с ръка в наказателното поле на домакините. Така мачът завърши наравно. България никога до сега не е губила точки от Люксембург, като във всичките срещу е излизала победител. Но за всичко си има първи път.

ЛЮКСЕМБУРГ: Жубер, Холтер, Филипс, Малгет, Яниш, Мартинс, Шкендерович, Турпел, Родригес (58-Де Мота), Жоаким, О. Тил

БЪЛГАРИЯ: Пламен Илиев, Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Петър Занев (14-Антон Недялков), Симеон Славчев (61-Мартин Райнов), Ивайло Чочев, Тодор Неделев, Божидар Краев (47-Андрей Гълъбинов), Ивелин Попов, Спас Делев

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]