Завърши турнирът на приятелството и на големите човешки сърца в Бургас (ВИДЕО+СНИМКИ)

0
policeiski turnir (21)
-

Полицейският благотворителен турнир в Бургас завърши. На финала фаворитите от Долш-Румъния победиха отбора на МВР-Бургас и спечелиха първото място. Но това не бе най-важното.

22-та тима, от които 5 от чужбина, се събраха с цел да бъдат подпомогнати деца на починали служители на МВР. Общата сума достигна 17 хиляди лева, което е рекорд. На търг бяха разиграни топка и фланелка с автографите на Христо Стоичков, за които бяха дадени съответно 200 и 500 лева.

Днес бе и церемонията по награждаването. На нея присъстваха областният управител проф. Мария Нейкова, футболните легенди Радостин Кишишев, Милен Георгиев, Пламен Крумов, както и Димитър Костов, който допреди дни бе регионален шеф на БФС-Бургас.

Турнирът премина в приятелски дух, а зарядът бе много силен, благодарение на благородството и човещината на всички участници. Главен организатор бе ФК Свети Никола с президент Павлин Ковачев, който за пореден път доказа, че може да обедини хората в името на голяма цел и е главният „виновник“ за този празник в Бургас. Самият турнир пък доказа, че футболът е един от големите социални феномени на нашето съвремие.