Делио зачеркна Кипър с дебелия флумастер, търсят нова дестинация за зимна подготовка

0

Левски отново ще обърне гръб на място, което му носи късмет – Кипър. „Меридиан мач“ съобщава, че Делио Роси е зачеркнал Острова на Афродита за зимната подготовка. Италианецът обявил, че терените там са лоши и искал да води заниманията при подобри условия. Това е накарало столичани да търсят алтернативни варианти. На първо място е Турция, обсъждат се също Гърция, Испания, както и родината на Роси – Италия. Засега обаче няма фаворит, защото се търси баланс между условия за подготовка и съперници. „Сините“ искат не само да тренират на хубави терени, но и да играят със силни съперници. Такива трудно може да бъдат осигурени в Италия или Гърция. В Турция по-лесно може да бъдат открити такива, но и там често има проблеми с терените. Както е известно комшиите не дават да се водят занимания, когато започне да вали дъжд, а това се случва често през януари и февруари. Друг минус е политическата обстановката в страната, където продължава извънредното положение.

Кипър също се смята за кадем на Левски. Той се превърна в любима дестинация на „сините“ от времето на Славолюб Муслин и Люпко Петрович. Тази зима столичани се завърнаха там и дори проведоха и двата си зимни лагера на Острова на Афродита.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]