В Холандия обявиха загубата от България за най-лошата в историята

0
-
-

В Холандия обявиха загубата от България в световната квалификация в София за една от най-лошите в цялата история на футбола в страната. Това направи журналистът Сьорд Мосоу във вестник „Алгемен Дагблад“.

„Спомням си за един бункер от бял бетон в София. Това беше стара гимназия в близост до стадион „Васил Левски“, който е типичен източен стадион с писта. А след мача в София „оранжевите“ се скитаха като зомби-та в смесената зона. Тогава можеше да усетите нещастието. Матайс де Лигт не дойде при журналистите. Не защото не искаше да го направи, а защото прес отделът на федерацията бе достатъчно мъдър да държи на разстояние 17-годишния младеж след един от най-лошите дебюти за всички времена. Разбрах веднага и защо Дейли Блинд изглеждаше нелепо и мълчеше. Баща му щеше да бъде уволнен, това беше толкова ясно веднага след мача. България – Холандия може би беше най-лошият мач в историята или поне сред тези, които аз съм гледал.

„Оранжевите“ играха толкова нелепо, че чак не може да се обясни. Всичко лошо се случи. Кевин Строотман играе сякаш за първи път е на терена. На Де Лигт не му се получи нищо. Два гола вкара Спас Делев. Това е футболист с визитка, близка до тази на Мел-вин Платье (б. а. – футболист на холандския Телстар) – дребничък нападател, който вкарва рядко. Загубата на Холандия бе историческа и гротеска. Празният и безпомощен поглед на Блинд на пресконференцията бе като от роля в „Осъденият на смърт идва“.

Неразположението на техническия директор Ханс ван Брьокелен на летището в София. На другия ден той направо заекваше в хотел „Хилтън“. В онази вечер ние бяхме гледали човешки дефицит. Може би беше много объркващо, но със сигурност е интригуващо и най-вече незабравимо. Загубата понякога е по-хубава, отколкото си мислите“, написа Мосоу.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]