В Пазарджик не се шегуват! Изхвърлиха отбор от 4-та лига, делегатът и съдиите също го отнесоха…

0
spartak peshtera
-

След като в миналата неделя двубоят между Марица Белово и Спартак Пещера, гостите от Пещера демонстративно напуснаха терена, несъгласни с отсъждането на рефера Найден Гатев, беловци автоматично спечелиха служебно с 6:2, а тежки наказания грозяха Спартак.

Припомняме, че главният съдия промени решението си и първоначално не отсъди нарушение в полза на Марица. Последва контраатака за Спартак, при която падна изравнително попадение. След консултация с делегата, Гатев отмени гола и върна нарушение в средата на терена.

Тимът от Пещера има забрана за участие във футболните нива за една година, организирани от БФС и трябва да внесе 1 000 лева глоба в хазната на футболния съюз. Костадин Харизанов и Костадин Павлов са наказани за две срещи, а всички футболисти са свободни да си търсят нови отбори.

На събранието на Съдийската комисия бе изгледан видеозапис на срещата от “А” ОГ между отборите на Марица Белово и Спартак Пещера, като вследствие на него се взе решение главният съдия на мача Найден Гатев да не ръководи срещи в Четвърта лига за три кръга на основание чл. 49 ал. 5 от Правилника за футболното съдийство. След заседание на Спортно-техническата комисия, на което под внимание отново бе взет видеозаписът от двубоя в Белово, с наказание се сдоби и делегатът на мача Димитър Георгиев. Той е със спрени права да изпълнява функции на делегат в “А” ОГ до края на полусезона.

loading...
#
предишна статияВършец вкара 5 на Пъстрина
Следваща статияЛудогорец ще спира лидера и с помощта на статистиката