ЦСКА-София изравни Лудогорец по сухи мрежи

0
dimitar evtimov

При победата над Ботев Bp, ЦСКА-София записа 12-а суха мрежа от началото на сезона. В десет от тези мачове „червените“ победиха, а два пъти направиха нулеви ремита. С това „червените“ изравниха Лудогорец по този показател и вече делят върха с „орлите“, които също имат 12 срещи без допуснато попадение.

Конкретно в двубоя срещу Ботев Bp, Димитър Евтимов записа своя дебют за първенство на вратата на „червените“ през сезона, който бе съпроводен със суха мрежа. Колегата му Густаво Бусато, който срещу врачани изтърпя наказание за натрупани 5 жълти картона е лидер в първенството сред колегите си със своите 11 сухи мрежи. Най-близо до него е Анатолий Господинов от Арда – с 9.

Това, че ЦСКА-София не допусна гол срещу Ботев Bp, на пръв поглед бе рутинно и очаквано. Специално Димитър Евтимов обаче заслужава да бъде похвален за нея, защото, когато трябваше да покаже класа, бе на ниво. При 0:0 гостите от Враца създадоха няколко опасности, като при една от тях паднал на земята протегна ръка и спаси сигурен гол във вратата си. А ако до такъв се бе стигнало, успехът на ЦСКА-София нямаше да бъде нито толкова лек, нито толкова убедителен.

Откакто е в клуба, Димитър Евтимов показва добра успеваемост като има 11 сухи мрежи от 18 шампионатни мача на вратата на „червените“, което означава, че не е допуснал попадение в 61,11% от мачовете. Той може да се похвали, че има суха мрежа и срещу Левски – 0:0 през пролетта на 2022 година, като тогава дори бе избран за играч на мача./ „Мач Телеграф“