Бивш треньор на Челси и Арсенал поема академията на отбор от Трета лига

0
krasimir korsachki
-

Треньор от школата на лондонския Челси поема управлението на Детско-юношеската школа на Академик. Това съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на Управителния съвет на клуба.

Най-горещото име в средите на младите и модерни специалисти вече е част от проекта „Академик“. От 1 март известният откривател на таланти и специалист Красимир Корсачки „поема юздите“. Треньорът акостира при „студентите“ директно от школата на Челси в Лондон, от която е част в момента и пристига с амбициите да надгради започнатото и създаде една модерна школа, която да не отстъпва на нищо пред водещите академии на Балканите.

Желан от много елитни клубове в страната, Корсачки избира да се завърне в България и да приложи наученото именно в града на 100-те първи, където ще му бъдат дадени свободата и условията да разгърне своя потенциал и да покаже, че с правилна и целенасочена работа могат да се постигнат резултати и в провинцията.

„Изключително сме доволни, че успяхме да преборим всички академии в страната, които желаеха да привлекат Краси и ще бъдем отборът в България, в който именития срециалист ще приложи най-модерните практики в съвременния футбол“, коментира Перушанов.

Привличането на специалист от калибъра на Корсачки е атестат за амбициите на ръководството на Академик, да се инвестира в развитието на детско-юношеския футбол и превръщането на клуба във водещ и модерен регионален футболен център. В плановете на Корсачки влизат семинари с млади специалисти от страната, провеждането на индивидуални тренировки с талантливите деца от региона и достигане до елитните юношески групи на първенството.

През годините Красимир Корсачки е бил част от лондонските Уест Хям, Арсенал и Челси, където е бил треньор, скаут и анализатор.