Николай Костов за сефте взе две поредни гостувания и се получи любопитно съвпадение

0
nikolai kostov
Снимка: levski.bg

Левски започна успешно новата година и се измъкна при гостуването на Пирин, като спечели с 2:1. Така Николай Костов постигна нещо, което не му се беше случвало след завръщането му в клуба. А именно да победи в две поредни гостувания за първенство. Преди успеха в Благоевград, Левски взе три точки и при последната си шампионатна визита за 2023 година, като тогава се наложи с 1:0 над Ботев Bp. Именно врачани и „орлетата“ са и единствените тимове в елита, срещу които Николай Костов е правил дубъл и ги е побеждавал два пъти в рамките на един сезон.

По-рано през настоящия Левски също победи врачани с 1:0 и на „Герена“, а „орлетата“ бяха ударени с 2:0 у дома. В първия си период в клуба това нямаше как да се случи, тъй като тогава сегашният наставник на „сините“ така и не стигна до два мача, с който и да било противник и подаде оставка едва след 8 шампионатни срещи начело на тима.

При победата в Благоевград се получи и едно съвпадение с първия престой на Николай Костов на „Герена“. През 2012-а той също започна пролетния дял с успех с 2:1. Тогава обаче той бе на „Герена“. В първия двубой за календарната година „сините“ биха Черно море с 2:1. За Левски се разписаха Иван Цветков и Кристовао Рамос, а Дончо Атанасов намали за „моряците“ 5 минути преди края на мача, в който тимът на Костов, макар и трудно, все пак удържа аванса си./ „Мач Телеграф“