Треньорът на Нефтохимик: Чака ни тежък мач в Гърция

0
nikolai jelqzkov

Старши треньорът на волейболния Нефтохимик 2010 (Бургас) Николай Желязков счете за напълно логичен успеха с 3:1 гейма над лидера Хебър (Пазарджик) в дербито на 16-ия кръг на Суперлигата.
„Смятам, че заслужено победихме, ако изключим втория гейм, в който Хебър доминираше на начален удар. В хода на целия мач ние бяхме отборът, който игра по-стойностен волейбол.Имахме и някои други тактически планове в играта на начален удар. Смятам, че когато изпълнявахме начален удар, какъвто се искаше, имаше ефект“, каза Желязков.

„Ален Джорджевич не показва в тренировките да има проблеми при посрещането на начален удар с отскок. Той се справя много добре. В момента търсим оптималните варианти за развитие оттук нататък. Аз не мисля, че това е оптималното ни ниво. Като изключим втория гейм и някои много груби грешки, смятам, че надиграхме Хебър. С общи усилия ще опитаме да постигнем целите, които сме си поставили“.

„Нормално е, след като Теодор Тодоров не е бил на игрището толкова дълго време, да не е в най-добрата си кондиция. Той тренира само от няколко дни, но неговата рутина и класа ще ни помага във времето. Само да сме здрави и да продължим да работим, нещата ще бъдат и още по-добри. Имаме резерви в защита. Такива мачове на мен ми дават база за това да се види къде стоим добре и къде можем да работим по-добре. Настроен съм много позитивно, имаме още много какво да покажем“, сподели още Желязков.
Той коментира и предстоящия мач-реванш с Олимпиакос (Пирея) от 1/4-финалите за Купата на CEV: „Мачът в Гърция е много тежък. Играл съм в този клуб, познавам отлично атмосферата и играчите. Не трябва да забравяме, че трябва да мислим за нашата игра, да изиграем волейболен мач. Ако покажем най-доброто от себе си и те победят, ще им стиснем ръка. Но с много добра игра, имаме възможност да отстраним Олимпиакос. Даваме си сметка, че евентуално продължаване в Европа усложнява много завършването на шампионата в България. Ще имаме да изиграем много мачове за кратък период, но ако стигнем до полуфинал с Тренто, е изключително престижно. Ще се чуе в Европа. Имаме мотивация да направим всичко възможо да се класираме. Аз лично тръгвам с мисълта за победа. Многото мачове намаляват обема от тренировъчен процес, но имаме състезатели, които могат да помогнат да има заменяемост в състава, за да постигнем целите, които имаме“, завърши треньорът на Нефтохимик.