Ще вземе ли Пирин футболисти на ЦСКА-София?

0
pirin cska (8)

Ако Гриша Ганчев се ангажира под някаква форма с част от издръжката на Пирин, то на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград може да акостират футболисти, които в момента носят екипа на ЦСКА-София, пише „Тема спорт“. Става въпрос за играчи, които ще станат свободни агенти, или такива, които може да се окажат ненужни на армейците. Както е известно, именно маститият бизнесмен и синът му Данаил движеха селекционните въпроси при армейците в изминалите 9 години. Правеха го, за да не се изкуши някой друг от клуба „да си натопи човката“.

Философията на Пирин винаги е била да произвежда свои играчи и да залага на юноши, които евентуално след това да трансферира. Ако човек като Ганчев обаче се ангажира с клуба, то амбициите на орлетата ще нараснат неимоверно. Това означава, че клубът ще се нуждае и от по-силни чуждестранни футболисти.

Интересното е, че след края на сезона от Пирин в ЦСКА-София ще премине Иван Тасев. Фланговият нападател тази пролет вкара един от головете за историческата първа победа (2:1) на орлетата над армейците в София.

Гриша Ганчев може да поеме издръжката на клуб от родния елит