Роден рефер отсъди 3 дузпи в Шампионска лига, едната за игра с… глава! (ВИДЕО)

0
-
-

Депутатът Стефан Апостолов превърна в истинска атракция срещата реванш от квалификациите за Шампионската лига между „Розенборг“ и „Валур“. Българският футболен съдия отсъди цели три дузпи за странни съприкосновения на топката с ръцете на играчи. Любопитното е, че всяко отсъждане влияеше на крайния изход и променяше изцяло ситуацията на терена.

Исландците от „Валур“ спечелиха първия двубой с 1:0. Ревъншът в Норвегия вървеше 0:0 до 55-ата мин. Тогава при изстрел по посока на вратата топката срещна ръката на играч на гостите, а макар тя да бе почти прилепена до тялото, българският рефер-депутат отсъди дузпа. Звездата на „Розенборг“ Никлас Бендтнер реализира и изравни общия резултат от двата мача.

В 72-ата мин Трондсен вкара за 2:0 за „Розенборг“ и фаворитите вече се виждаха напред в борбата за влизане в групите на Шампионската лига.

В 85-ата мин обаче Апостолов отсъди дузпа за „Валур“. След центриране от корнер и разбъркване играч на гостите върна топката от аутлинията, футболист на „Розенборг“ я пресече с глава, но с две високо вдигнати ръце. И след кратко колебание главният съдия даде дузпа – коментаторите в Норвегия недоумяваха дали му се е привидяла ръка, или нещо друго нередно в наказателното поле. Кристин Сигурдсон отбеляза за 2:1. При този резултат се класираше „Валур“.

Драмата обаче не бе свършила. В 93-ата мин при борба за висока топка пред вратата на гостите Бендтнер леко побутна съперник, а падащата отвисоко топка леко закачи ръката на бранителя. Трета дузпа! Вратарят на „Валур“ бе близо до отразяването на изстрела, но Лорд Бендтнер имаше късмет. Гол. 3:1. И „Розенборг“ продължи напред.

loading...