Ради Цонев: Европа е постижима цел! Доста са ни бъркали с брат ми на терена (ВИДЕО)

0
radoslav conev
Снимка: fcarda.bg
-
-

Радослав Цонев, който бе привлечен в тима на Арда по време на зимната пауза и подписа договор за една година и половина, заяви пред клубната телевизия, че евентуално участие на отбора в европейските турнири за постижима цел.

– Ради здравей, добре дошъл в Арда. Близо три седмици вече си част от отбора. Как си, успя ли да свикнеш с обстановката?
– Здравейте. Благодаря, добре се чувствам. Свикнах вече с обстановката. Повечето футболисти ги познавам, което ми помогна по-бързо да свикна с обстановката в отбора. Надявам се още по-добре да се чувствам.

– Как се стигна до твоето привличане в Арда? Ти за последно бе част от Пирин Благоевград.
– Спортният директор Ивайло Петков и треньорът Александър Тунчев ми се обадиха и ми казаха, че ме искат в отбора. След това всичко друго бяха детайли, които бързо решихме и подписах договор.

– Изигра вече няколко мача, дори тук в Анталия успя да вкараш два гола в контролата срещу Аланияспор. Как ти се вижда играта на отбора, тренировките?
– Подготовката върви добре към този момент, има лека умора в нас, но това е нормално и е добре да е така. Надявам се след две, три седмици да се чувствам още по-добре, когато започнат мачовете от първенството. Иначе тук всичко е нормално – хотелът, с терените нямаме проблеми, няма от какво да се оплакваме. Концентрирани сме изцяло с работата си и трябва да постигаме добри резултати.

– Следил ли си какво се случва в Арда през последните години, след като отборът влезе в Първа лига, а после игра и в Европа?
– Да, следил съм какво се случва в Арда, не само като организация, но и чисто футболно. Отборът се развива добре, имаше доста добри игри, класира се за Европа. Това е доста добре за отбор, който преди няколко години играеше във Втора лига. Надявам се пак да постигнем подобни успехи.

– Отборът на Арда залага на доста българи в състава си, това оказа ли влияние в твоя избор?
– Да, разбира се. Обстановката в отбора е много добра, защото повечето футболисти са българи. Имаме и чужденци, които обаче са с добри качества, и това прави добра смес между българи и чужденци.

– Целта на Арда е класиране в Европа, това каза Тунчев преди първата тренировка тази година. Или през Купата, или през първенството. Според теб постижима ли е тази цел?
– Аз мисля, че е постижима. Защо не. Познавам и другите отбори около нас, които ще се борят за тези места, не мисля, че с нещо ни превъзхождат. Надявам се ние да сме в крайна сметка отборът, който се класира за Европа.

– Разкажи нещо за теб, какъв е Ради Цонев, когато не е на тренировки?
– Аз не обичам много да говоря за себе си. Като цяло футболът е моя живот, цялата ми мисъл и цялата енергия влагам във футбола. Когато не сме на тренировки, обичам да си говоря с приятели, да чета книги, да играя видео игри. Общо взето нормалните неща, които правят и моите съотборници.

– Имаш брат близнак, който също е футболист. Бъркат ли ви често двамата?
– Да бъркат ни. Но сега, когато той е в Китай, аз си говорих с доста приятели и си казвам – абе аз имам хубаво име. Защото преди всеки ни викаше – близнак, а не по име. Но сега, след като той е в Китай, всички знаят, че Ради е тук и се обръщат на име.

– Имало ли е случай да ви бъркат на терена?
– Да, имало е доста. Даже тук в отбора в началото един двама се обръщаха към мен с Боби, ама след секунда викат, оф обърках се. Но това е нормално.

– А единият да отиде на тренировка вместо другия?
– Не, няма как. Не е имало такъв случай.

– Девойките бъркат ли ви, ходил ли си на среща вместо брат ти?
– Имало е такива случай, но не са за разказване (смее се). По принцип много си приличаме, но имаме и разлики. Ако си с нас няколко дни, веднага ще разбереш какви са.

– Той сега е в Китай и предполагам следи твоята кариера?
– Да, ние имаме много силна връзка, постоянно си говорим. Имаме много силна връзка. Аз гледам неговите мачове, той гледа моите.

– Кой е по-добър от двамата?
– Когато мен ме попитат, казвам, че аз съм по-добър. Него като го попитат, той казва, че е по-добър. Тук трудно ще намерим точния отговор.

– Как се запали по футбола и защо точно този спорт?
– Като всяко едно дете, още от малки сме играли на улицата. Знаете преди как беше, по цял ден само играеш. Но на 7 години се записахме в школата на Пирин 2001 в Благоевград и от там тръгна всичко.

– Какво искаш да постигнеш с Арда и ако може някакво пожелание към феновете на отбора?
– Не обичам да си поставям предварително определени цели. Аз където и да съм бил футболист, винаги съм искал да побеждавам. А побеждаваш ли нещата се получават. На феновете искам да пожелая да подкрепят отбора и заедно да постигнем доста радости през сезона.