Петър Колев: Дано няма мачове с предизвестен край! Няма нищо на всяка цена, баражът ще е мач бонус

0
Снимка: beroe.bg

Старши треньорът на Спортист Петър Колев даде интервю пред клубния сайт ден преди двубоя срещу Добруджа, който ще определи дали „шоколадите“ ще играят бараж за промоция в Първа лига. При победа Спортист ще си гарантира мач срещу 14-тия в Първа лига, а при друг резултат това ще зависи от мачовете на основните конкуренти – Дунав Русе и Марица Пловдив.

Г-н Колев, ще играе ли Спортист на бараж за Първа лига?

Надявам се да играем бараж. Това ще е един мач бонус за нас и за играчите. Да изиграят още един мач на по-високо ниво с отбор от Първа лига. Ще е награда и за техния труд през сезона.

– На всяка цена ли е победата срещу Добруджа, за да сте сигурни за мястото на баража?

– Няма нищо на всяка цена. Ще се опитаме да играем спокойно, да играем хладнокръвно и ако се случи – случи се. Нищо при нас не е на всяка цена.

– Изпуснахте много точки, имахте възможност да спечелите директна промоция. Можеше ли Спортист сега да е на мястото на ФК Крумовград да кажем?

– Не знам. Може би, да. Не знам дали щеше да е толкова логично. Изпуснахме доста точки, направихме грешки на някои места. За отбора, който имаме, за младостта, която имаме в тима това е нормално. Другите също грешиха – някои по-малко от нас, други повече. Шампионатът бе интересен. За нас важното е, че ние до самия му край се задържахме в предни позиции и имахме определена цел, която бе поставена по средата на втория полусезон, която преследвахме. Радвам се, че не допуснахме срив в някои резултати или последователни загуби. Губехме, но винаги след това се изправяхме. Лично аз не мога да искам и да очаквам повече от играчите и от клуба на този етап.

– Какво е мнението за съперника. Все още има математически шанс Добруджа да изпадне?

– Ето един отбор, който допусна доста грешки. Гледайки към техния състав виждам доста опит и качество във всички линии. Играчи минали през Първа лига. Те също допуснаха грешки. Според качеството на играчите, според традициите на клуба, позицията на Добруджа е по-висока от тази, която заемат.

– Какво очаквате генерално от последния кръг на първенството – не само битката за баража, а и борбата за оцеляване?

– Дано има интересни мачове, дано няма мачове с предизвестен край. Очаквам феърплей в последния кръг. Всичко да се реши на терена.

– Какво ще кажете на футболистите преди да излязат на терена?

– Аз им го говоря в дните преди мача всеки ден – трябва да са абсолютно спокойни, уверени, да изиграят мача без никакво напрежение и да покажат най-доброто от себе си. Нищо друго не се иска от тях.