Иван Такев: По-добър шанс за титлата няма! Лудогорец не се слави с качеството „феърплей“

0
cska otbor
Снимка: cska.bg
-
-

ЦСКА-София се нуждае от две победи над ЦСКА 1948 и Левски, за да сложи край на дългата си суша без шампионска титла. Армейците биха могли да триумфират дори ако не успеят да спечелят мачовете си, ако Лудогорец сбърка срещу Левски или Черно море до края. Тимът на Саша Илич обаче не трябва да очаква подаръци, а да си свърши сам работата.

По повод наближаващия край на сезона „Тема Спорт“ говори с едни от най-популярните привърженици на ЦСКА-София от сферата на журналистиката – Иван Такев.

Може ли ситуацията в ЦСКА да се определи като „сега или никога“?

– Да, по-добър шанс от настоящия за атака на шампионската титла няма. При положение, че лидерството беше изпуснато за малко, сега отново е възвърнато, има да се изиграят два мача, които ЦСКА на всяка цена трябва да спечели. Няма друг начин да се стане шампион и не трябва да се чака на мачовете на другите отбори.

Очаквате ли феърплей в оставащите два мача на Лудогорец – срещу Левски и Черно море?

– Това изобщо не ме интересува. Дали ще има феърплей на Лудогорец, които по принцип не се славят с това качество, или не. Въпросът е ЦСКА да си вземе своите мачове. А отново повтарям, че това, дали в мачовете на Лудогорец ще има феърплей и каква ще е развръзката на техните двубои, не трябва да влияе на ЦСКА. Тимът си има своите задачи и е длъжен да ги изпълни. Разбира се, ще е любопитно как ще изглежда Левски в Разград, защото и те преследват цели, но това си е тяхна работа.

Трябва ли Саша Илич да остане треньор на ЦСКА и през следващия сезон?

– Има си ръководство на клуба, което взима тези решения, но който и да е треньор, истината е, че си трябват играчи. С лимитирания състав, с който разполагаме в момента, трудно бихме могли да преследваме големи цели с какъвто и да е наставник. Иначе атестатът за работата на един старши треньор е класирането. Засега Саша Илич изпълнява целите, за които е поставен, щом тимът се намира на първата позиция. Това обаче може да се промени в оставащите два мача. Въпреки добрите резултати, аз имам претенции към играта на ЦСКА и се надявам през следващия сезон тя да се подобри.

Може ли с настоящия си състав ЦСКА да гони пробив в Европа и от какви попълнения се нуждае отборът през летния селекционен период?

– Задължително трябва да бъдат привлечени нападател, още един разиграващ халф и централен защитник. Тази ос трябва да бъде подсилена. Това е, така да се каже, жизненоважно. А оттам нататък колкото повече класа успее да се прибави към тима и на други позиции, толкова по-добре би било за старши треньора. Защото видяхме в края на сезона, че се натрупаха контузии, наказания, а когато имаш дълга скамейка от равностойни футболисти, много по-лесно можеш да се справиш с подобни проблеми.