Лошо! Рафа Надал с тежка контузия, аут е за 5 месеца!

0
-
-

Рафаел Надал, който днес навършва 37 години, се събуди с новината, дадена от доктор Марк Филипон, който ръководи артроскопията, извършена вчера на тенисиста в клиниката „Текнон“ в Барселона.

Интервенцията се състоеше в почиване на фиброзните и дегенерирали зони в сухожилието, както проксимално, така и дистално, както и зашиването му за адекватно укрепване. По същия начин е неутрализирана стара лезия на лабрума на лявото бедро. Очаква се това да помогне за по-доброто развитие на сухожилието. Това гласи разпространената медицинска експертиза.

Надал ще трябва да отсъства от кортовете пет месеца. По този начин желанието на тенисиста да участва във финалната фаза на Купа Дейвис (21-26 ноември) отпада, в случай че Испания се класира след груповата фаза във Валенсия.

Рафа няма да се върне на кортовете до следващия сезон, така че ще добави една година извън игра.

Последният му официален мач бе на 18 януари и завърши с поражение от Макензи МакДоналд и контузия от степен 2 на илиачния псоас на левия му крак, от която той не е напълно възстановен. Ето защо се стигна до намеса от страна на д-р Филипон.

loading...