От Беласица преди дербито с Марек: Не се страхуваме! Ще преборим, който трябва

0
belasica
-
-

Марек приема в неделя Беласица в здраво югозападно дерби на стадион „Бончук“.
Въпреки необичайния час – 12:00, домакините се надяват повече фенове да ги подкрепят от трибуните. Очаква се и агитка от Петрич.

„Предстоящият мач е по-особен, с голям заряд, ще има единоборства, битка. Чест е да се спечели такъв двубой. Уважаваме противника. Първи официален мач за годината пред нашите фенове. Ще направим възможното да ги зарадваме с успех. Искаме да се доказваме във всяка среща, за да затвърдим добрите впечатления“, заяви треньорът на дупничани Танчо Калпаков пред largoto.bg. Той няма да може да разчита на наказания защитник Боян Стойнев. От Марек изразиха учудване от голямата санкция от 3 мача за бранителя.

В лагера на Бела също очакват интересен сблъсък, след като в миналия кръг спечелиха с 4:0 срещу Бдин Видин. „Стартирахме с победа срещу пряк конкурент. Успехът ни даде глътка въздух. Продължаваме обаче борбата за оцеляване, мислим мач за мач. Предстои регионално дерби, в което класирането и моментната форма нямат значение. Марек е стабилен отбор. Играят задружно. Челното им класиране е достатъчен показател за потенциала, с който разполагат. Излизаме обаче да се надиграваме с тях. Не се страхуваме от никой. Вярваме във възможностите си. Ще преборим, който трябва“, заяви управителят на комитите Герасим Заков.

Напеченият мач на „Бончук“ ще ръководи главният съдия от Велико Търново Стилян Колев.