Нов в ЦСКА-София предизвика скандал в родината си! Съмняват се в натиск

0

Нигерийската медия Soccernet публикува обширен материал за крилото на ЦСКА-София Вив Соломон-Отабор. Той беше повикан изненадващо в националния отбор за контрола с Бразилия. Отабор е предпочетен за сметка на крила от елита на Холандия (Ежуке от Хееренвеен) и Белгия (Окереке от Брюж). Според колегите селекционерът Гернот Pop е получил нареждане от футболната федерация.

„Поканата към Отабор дойде като изненада за мнозина, защото те смятат, че има по-добри футболисти, които заслужават повече да са в селекцията. Повиквателната по никакъв начин не е оправдана. Отабор е играл 11 пъти за ЦСКА този сезон, но само веднъж е останал на терена 90 минути. Той е записал една-едничка асистенция, което е много посредствено за крило в първенство като българското.

В съпоставка Ежуке и Окереке правят доста по-силни сезони – те имат по 4 гола съответно за Хееренвеен и Брюж. Двамата са сред най-добрите нигерийски футболисти в Европа този сезон, но са извън националния отбор за разлика от играч, който дори не е твърд титуляр в България.

Това повдига въпроса дали повиквателната не е натрапена на Pop. В Нигерия има обичайна практика агентите на футболистите да лобират във федерацията и
това може да е случаят с Отабор“, пишат soccernetng.

Още една нигерийска медия – Fast Track, също коментира ситуацията с Отабор: „Можем да кажем с увереност, че Отабор е натрапен на селекционера от футболната федерация. Гернот Pop е предпочитал Ежуке пред Отабор“, пишат от Fast Track.

Нигерия и Бразилия ще играят контрола в Сингапур на 13 октомври.