Лудост с брадва в софийско спортно училище! Панаирът стигна до министерството

0
mms za ekshana s bradva v sportnoto na cska nama seriozno postradali shte rabotat psiholozi 1
-
-

Няма сериозно пострадали при конфликта в спортното училище „Ген. Владимир Стойчев“ в София тази сутрин. На място в училището още преди обяд пристигнаха заместник-министрите на младежта и спорта – проф. Даниела Дашева и Иво Кацаров, председателят и главният секретар на Държавната агенция за закрила на детето – Теодора Иванова и Камелия Николова.

По предварителни данни в междучасие в училищния коридор е възникнало пререкание между момиче и момче, ученици от училището. Установено е, че момичето е ударено. Вследствие на случилото се роднини на ученичката са опитали да се саморазправят с момчето. Дядото на момичето е носил скрита брадва. Персоналът на училището е реагирал изключително адекватно и своевременно заместващата директора е отнела брадвата. Незабавно са сигнализирани органите на реда, които са взели мерки. Учебният процес продължава нормално. По казуса са ангажирани всички отговорни институции, чиито екипи предприемат необходимите мерки. С учениците и с учителите ще работят психолози.

По отношение на момчето е установено, че има и други провинения и още преди момента на днешния инцидент е в очакване на преместване в друго учебно заведение.