Легенда на Берое: Ще се спасим без особени проблеми! Срещу ЦСКА 1948 „хиксът“ ми изглежда най-твърдият знак

0

На 17 март 61 лазарника чукна една от беройските легенди – Васил Драголов, с чийто гол през 1986-а зелените победиха Славия с 1:0, за да триумфират с титлата.

„Пожелавам на феновете на Берое да изживеят нови звездни мигове като тогавашния. Сега любимият ни тим е въвлечен в битката за оцеляване. Убеден съм обаче, че той ще запази елитния си статут без особени проблеми. Преднината, която старозагорци имат пред отборите в зоната на изпадащите, макар и малка, ще им е достатъчна да оцелеят. Берое ще остане в Първа лига, защото има добри футболисти и добър треньор“, убеден е Васил Драголов. Той вижда равенството като най-вероятния изход от днешния сблъсък между Берое и ЦСКА 1948 на стадиона под Аязмото.

„Хиксът ми изглежда най-твърдият знак в този мач. Точките са еднакво важни и за двата тима, затова те ще вземат по една. Берое търси актив, за да си гарантира оцеляването сред майсторите, а за ЦСКА 1948 точките също са жизненоважни, ако иска този отбор да е в Европа от новия сезон“, сподели още легендата пред „Тема спорт““.

Васил Драголов отбеляза, че нивото на родния клубен футбол не се подобрява.

„Чужденците в отборите ни са твърде много. Бройката им трябва да се сведе до 3-4-ма футболисти и те да са наистина с класи над нашите състезатели. Само тогава продукцията по терените ни ще повиши качеството си“, добави Драголов. Той прогнозира, че тази година на Лудогорец няма да му е толкова лесно да защити титлата си в битката с ЦСКА-София, която ще е ожесточена.

Берое продължава да търси първа пролетна победа след трите загуби и двете ремита от началото на годината. Надежди на зелено-белите дава фактът, че отборът победи ЦСКА 1948 два пъти с по 1:0 в последните си две домакинства.