Лъчо Котев: Остана горчилка, че не победихме на „Армията“! Уелтън е ключова фигура за Левски, ще опитаме да се възползваме от отсъствието му

0
lachezar kotev
-
-

Халфът на Лъчезар Котев е част от левскарската колония в Кърджали, но в сряда няма да има скрупули към бившия си тим. Той говори за „Мач Телеграф“ за предстоящата битка с родния си тим.

– Лъчо, как си? Как върви подготовката за мача с Левски?
– Добре съм, всичко е наред. До един сме здрави и на линия за мача.

– Какви са ти очакванията? Мислиш ли, че ще можете да победите?
– Очакванията ми са, че ще стане един интересен и здрав сблъсък. Мисля обаче, че ако покажем футбола от предните мачове, ще се поздравим с успеха.

– Има ли еуфория в отбора след двете равенства с Лудогорец и ЦСКА?
– Еуфория не бих казал, но със сигурност, самочувствието в момента е доста повдигнато и това ще ни помогне за следващите двубои.

– Съжалявате ли, че не успяхте да победите на „Армията“? Имахте доста добри положения?
– Точка от „Армията“ със сигурност е успех, но с оглед на положенията, които имахме последните 15 минути, мисля че остана известна горчилка от това, че не спечелихме.

– Запознахте ли се с отбора на Левски и техните силни и слаби страни?
– Да, треньорът ни насочва към силните и слабите страни на Левски, но мисля, че няма с какво да се изненадаме, тъй като се познаваме добре с всички отбори в първенството, включително и Левски.

– Звездата на „сините“ Уелтън няма да играе. Това плюс ли е за вас?
– Уелтън е ключова фигура за Левски и повечето им атаки минаваха през него, така че ще се опитаме да се възползваме от факта, че липсва. Но „сините“ имат достатъчно добри флангови футболисти, които биха могли да влязат в неговите обувки и ще трябва да ги обезоръжим.

– С какво най-вече трябва да внимавате в тази среща?
– Определено, трябва да внимаваме с бързите състезатели на Левски в предните позиции и със статичните положения.

– Равенството успех ли ще бъде за вас?
– Преди самата среща равенството не ни влиза в плановете, вече в зависимост от развоя на мача, в даден момент може и да е успех.

– Къде виждаш Арда в края на сезона? Може ли да се борите за Топ 4?
– Надявам се Арда да е възможно най-горе в класирането, мисля че все още е рано да се говори за определено място.

– Зад граница си играл единствено в Русия. Не искаш ли да се пробваш и в друга страна?
– Аз все още съм собственост на Химки. Живот и здраве, в края на тази кампания се завръщам отново в Русия, тъй като имам още две години договор там.

– Какво си пожелаваш да постигнеш с фланелката на Арда?
– На първо място всички да сме без контузии. Да играем на още един финал за Купата на България, защото тази емоция е изключителна.

loading...