Изненада: Спрягат Мъри за треньор в Русия

0
-

Станимир Стоилов може изненадващо да се окаже в елита на Русия, пише „Труд“. Опитният специалист е считан за нов треньор на Левски, ако сделката с потенциалния бъдещ собственик стане факт и амбициите на двете страни се препокрият. И докато бившият селекционер на България и Казахстан стяга селекция на „сините“, в Русия Стоилов бе свързан с новака Нижни Новгород.

Според „Мач ТВ“, спечелилият промоция клуб ще избира между българина и Алесандър Кержаков. Към момента руснакът е с едни гърди напред, тъй като има опит в местния футбол, където води Том, завършил 18-и във второто ниво. Крайното решение на клуба ще стане ясно най-късно на 5 юни. Медията пък припомня, че Стоилов е бил свързван още с московските грандове Локомотив и Динамо, а през годините е направил фурор с Астана, пробил с тима до груповата фаза на Шампионска лига. Лично мениджърът Мирчо Димитров представлява родния специалист предвид сериозното име, което е изградил в Русия от години насам.

Стоилов все още не е коментирал публично темата Левски, но близки до клуба подчертават, че той ще се завърне на стадион „Георги Аспарухов“, ако се увери в проекта на спрягания за нов собственик Джоузеф Диксън. В същото време стана ясно, че бившият национал на България Благой Георгиев също участва активно в сделката. Той е съдействал на Наско Сираков в преговорите, а двамата държат близки отношения вече повече от месец. Сделката все още не е факт, но се очаква развръзката да дойде през настоящата седмица.