Фенове на Левски спечелиха 11-ия сезон на Английската неделна лига

0

Отборът на Сините BD Liquor спечели шампионската титла в 11-ия сезон на Английската неделна лига, организирана от Българска асоциация мини футбол. Отборът, изграден от фенове на Левски София, се наложи над ПФК Чичовци с 3:0 в един от най-драматичните сезони досега.

Троен шампионски възел стоеше здраво заплетен до последния кръг на надпреварата. Сините, Софийска вода и ПФК Чичовци имаха шансове за първото място. За да стигне до трофея, Софийска вода трябваше да победи Лозен, а в прекия сблъсък Сините и ПФК Чичовци да завършат наравно. Водата свърши своята работа в ранния мач с Лозен, но после Сините с много хладнокръвна и организирана игра сломиха ПФК Чичовци с 3:0.

Огромна роля за спечелването на титлата изигра Георги Кременлиев, син на звездата от близкото минало Емил Кременлиев. Именно той стана играч на мача срещу Чичовци и вкара един от головете в много коректния мач на игрищата на БАМФ София.

Отборът на Сините печели 2000 лв от наградния фонд на състезанието и през януари ще бъде награден на официална церемония с купата си. Това е втора победа в съревнованието за отбора на братя Цаневи. Сините спечелиха неделната лига и през 2012 година, като именно с Чичовци е едно от най-старите им съперничества в София.

На второ място остава отборът на Софийска вода, за когото това също бе много сериозен успех. ПФК Чичовци пък получава бронзовите медали.

Сините получават и право на участие в Шампионската лига на Българска асоциация мини футбол, където ще се борят с отбори от всички градски центрове на организацията.

Сезонът в Английска неделна лига започна през февруари, като цели 48 отбора се включиха в първенството. В крайна сметка през декември ликуващ бе отборът на Сините.